23948sdkhjf

Här kan man betala med bitcoin över disk

Spelbutiken Dragons Lair tillhör de första att ta emot den digitala valutan bitcoin som betalningsmedel över disk.
I veckans som gick blev Dragons Lairs butik, som säljer sällskapsspel, samlarkortsspel med mera, historisk genom att som första butik i Stockholm ta den digitala valutan bitcoin vid köp över disk. Alla kunder som har en bitcoin wallet i sin mobiltelefon kan använda sina bitcoins vid alla köp, både av butikens produkter och förmedlade köp av föreningens medlemskap, lokalkort samt turneringstokens.

– Vi har under en längre tid fått många förfrågningar från bitcoinanvändare om att kunna betala med bitcoins i vanliga affärer, säger Christian Ander, vd på BTCX Sweden, som tagit fram betallösningen.

De som betalar med Bitcoins gör det utifrån produktens pris i svenska kronor växlat till bitcoins enligt aktuell kurs hos BTCX vid köptillfället.

– På Dragons Lair har vi i snart 10 år inspirerat fler att träffas och spela sällskapsspel tillsammans, i en tid när många sitter ensamma med digitala spel. Därför är vi glada över att ta den digitala valutan bitcoin ut i verkligheten, precis som vi gör med spelen, säger Johan Nilsson, grundare av Dragons Lair och delägare av butiken på Dragons Lair.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078