23948sdkhjf

Allt fler skänker överbliven mat

Fler och fler matbutiker minimerar sitt matsvinn genom att skänka det till organisationer som serverar mat till hemlösa.
Dagens upplaga av Dagens nyheter berättar om Stockholmsbutiker som aktivt arbetar för att minska matsvinnet. Och man gör det genom att skänka maten till behövande, via frivilligorganisationer.

- Det är svårt att förstå att vi inte alltid gjort så här, säger till exempel David Larsson , butikschef på Coop nära i Hjorthagen till tidningen.

Sedan ett år tillbaka ger butiken bort varor som annars skulle ha slängt, i snitt blir det drygt tio kilo per dag. Maten lagas till och serveras hemlösa till lunch hos organisationen Convictus.

Andra som skänker lunchmat och namnges i artikeln är en Ica-butik, Östermalmshallen, Munkbron och Valhallabageriet.

Matsvinnet har både etiska och miljömässiga aspekter. Livsmedelsverket har i uppdrag att undersöka hur matsvinnet kan minska med en femtedel fram till nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064