23948sdkhjf

Framtidens ljud är här – smart och enkel nätverkslösning

| Medlemsnyhet | Företag Axis communication AB

Under 2014 började vi på Axis titta närmre på audio och identifierade snabbt att området passade in i Axis ”Internet of Things” (IoT) strategi för nätverksbaserade säkerhetsprodukter.

Nätverksbaserade audio är ett perfekt komplement till existerande säkerhetslösningar. På Axis letar vi alltid efter nya möjligheter och här hittade vi en flexibel och framtidssäkrad lösning som gagnar både installatörer och slutkunder. Audio är dock inte bara en del av en säkerhetsinstallation utan Axis har även vidareutvecklat konceptet nätverksbaserad audio till att innefatta publika meddelanden och bakgrundsmusik vilket ger ytterligare mervärde för de kunder som vill integrera sin säkerhet med andra funktioner i ett totalt system. Utvecklingen går snabbt och Axis ligger i framkanten. Vi kommer se fler spännande lösningar med integrerad audio och nu blir inte IoT bara tomma ord utan vi kan se den verkliga nyttan.

Axis erbjudande inom audio 

För att illustrera vårt erbjudande så kan vi säga att det består av tre delar.

Audio för säkerhetslösningar: I säkerhetsinstallationer används med fördel en nätverksbaserad audioprodukt för utrop i videoövervakningssituationer. Ett exempel kan vara i en perimeterskyddapplikation när någon klättrar över ett staket och kamerabilden notifierar en vakt att göra ett varningsutrop – ”vi ser dig, du gör intrång”. I de flesta fall kan incidenter avvärjas genom denna typ av utrop och ytterligare utryckningar behövs inte.

Offentliga utropssystem: I vissa miljöer, skolor, butiker, hotell och offentliga byggnader finns ofta ett behov av informationsutrop. Det kan vara att någon kallas till en viss plats – ”personal till kassa 2”. Meddelanden kan också automatiseras när det används i samband med köhanteringsmjukvara.

Bakgrundsmusiksystem: Givetvis kan även Axis audiolösningar uppfylla önskan om bakgrundsmusik i t.ex. butiker och hotell. Med förutbestämd ljudvolym och ett förutbestämt musikval om inte går att ändra, ger lösningen möjlighet för en central organisation till bättre kontroll av bakgrundsmusiken. Musik kan också kombineras med schemalagda och direkta utrop som ytterligare kan förstärka en positiv kundupplevelse. Axis har även slutit partnerskap med musikleverantörerna Sountrack Your Brand, Royal Streaming, MUSIC2BIZ och Pinesker Media Company. Läs mer här.

Fördelarna med nätverksbaserade audioprodukter 

Axis audiolösning är att komplett allt-i-ett system. Du behöver ingen extra hårdvara vilket gör att installationen blir enkel och dessutom tar den inte upp så mycket plats. Mindre komponenter betyder också lägre kostnader och kortare tid för installation och inköp. Systemet har inga knappar eller rattar, vilket är en fördel då färre felinställningar och misstag kan göras av t.ex. personalen i en butik.

Hanteringen av systemet och felsökningar blir också enklare eftersom varje högtalare är en nätverkskopplad produkt som kopplas direkt till ditt befintliga datanätverk och kan hanteras gemensamt och på distans via en PC. Produkter kan läggas till och tas bort enkelt och effektivt. PoE (Power over Ethernet) betyder att det räcker med en kabel per produkt för att strömförsörja enheten samt skicka ljud och data vilket är en stor fördel. Kan du installera en kamera så kan du installera ett audio system. Det är enkelt att lägga till och dra ifrån högtalare, konfiguration kan ske centralt. I t.ex. kontorsbyggnader behöver kunden inte bestämma ljudzoner och volymnivåer i förväg utan detta kan läggas till i efterhand. Fördelar som dessa gör att kunden inte blir inbyggd i ett system som blir dyrt och svårt att förnya och utveckla. Ett nätverksbaserat audiosystem kan också integreras med andra nätverksprodukter. Det kan t.ex. vara ett passerkontrollsystem där en ”door control” kopplas samman med en nätverkskamera och en högtalare, vilket resulterar i en total säkerhetslösning för passerkontroll

I dagens högteknologiska samhälle talar vi mycket om intelligenta lösningar. Det kan vara intelligenta hus eller intelligenta kylskåp. Funderar vi i dessa termer så har nätverksbaserade Audioprodukter från Axis en inbyggd möjlighet till intelligenta funktioner. Via Axis ACAP plattform kan intelligenta applikationer laddas in i produkten. Ett exempel är ljudanalys som kan detektera t.ex. onormala ljudnivåer, det kan vara ett skrik eller ett pistolskott. I dessa fall kan audioprodukten generera ett ”larm” som ger information om en onormal aktivitet.

Läs mer om våra audioprodukter: www.axis.com/products/audio

Medlemsnyhet

Företag
Axis communication AB

Emdalavägen 14
223 69 Lund
Sverige

Bilder och video

c1004-e-c2005c3003-e

Sänd till en kollega

0.129