23948sdkhjf

Snart dags för höstmodet

Snart stiger modetemperaturen i Stockholm igen. 26-28 januari är det dags för visningsveckan där svenska modemärken presenterar sin höst- och vintersäsong för svensk och internationell press.
– Fashion week i Stockholm är svenska modebranschens viktigaste fönster mot världen, säger Emma Ohlson , nytillträdd generalsekreterare för Association of Swedish fashion brands, ASFB som ordnar modeveckan.


Den 26-28 januari 2015 visar flera av Sveriges främsta modevarumärken sin höst och vinterkollektion för 2015 på Fashion Week i Stockholm. Under tre dagar genomförs drygt trettiotal visningar och presentationer på veckans officiella visningsarena Berns och i externa visningslokaler.

Nya och gamla

Visar gör bland andra J.Lindeberg, Filippa K, Ida Sjöstedt, Carin Wester. Cheap Monday, Ida Klamborn, Whyred, Diana Orving och Dagmar.

Ett nytillskott inför veckan och debutanter i sammanhanget är By The Number som kommer att hålla en kollektionspresentation inom ramen för det officiella visningsschemat.

Viktigaste veckan

- Min och ASFB:s främsta uppgift är att fortsätta etablera svenskt mode för både bransch och allmänhet i Sverige och även internationellt. Som generalsekreterare för ASFB ska det bli fantastiskt spännande att vara med och driva utvecklingen av modeveckan som plattform för ökad expansion vidare, säger ASFB:s Emma Ohlson.

Fashion Week är ASFB:s viktigaste aktivitet. Parallellt med visningarna pågår andra aktiviteter kopplade till visningsveckan, flera tillgängliga för allmänheten. Visningsveckan genomförs två gånger per år.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062