23948sdkhjf

Inwido vill addera e-handelsmarknader

Dörr- och fönsterbolaget Inwido har nu e-handel riktad till konsument på sju marknader och ambitionen är att addera någon eller några ytterligare marknader 2017. Det säger vd Håkan Jeppsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Inwido har nu lanserat e-handel i Storbritannien och Irland och finns sedan tidigare i Danmark, Norge, Finland, Sverige och Tyskland.


När bolaget på en kapitalmarknadsdag hösten 2015 stakade ut framtiden för sin e-handel riktad till konsument var budskapet sex till åtta nya marknader från och med 2016. Den förmodade takten i expansionen angavs till ungefär två nya marknader per år och nu har alltså Irland och Storbritannien adderats.


Enligt den planen ska det tillkomma två nya marknader under 2017?


– Ja, så ser vi det. Vi har fortfarande en ambition att rulla ut konceptet så raskt vi kan. Det finns redan ett visst arbete gjort på andra marknader så ambitionen är definitivt att komma med ytterligare någon eller några marknader under 2017, säger Håkan Jeppsson.


Om du tittar bortom 2017, hur ser expansionsmöjligheterna för er e-handel ut då?


– Jag vill inte ange något slutmål, men det är klart med nuvarande takt vore det orimligt om vi inte inom några år finns på minst tio marknader. Sedan har vi en långsiktig vision med hela Inwido att täcka många ytterligare länder i Europa och då vill vi sannolikt köra e-handel där också, säger Håkan Jeppsson.


I det tredje kvartalet växte Inwidos e-handel organiskt med 25 procent och stod därmed för knappt 6 procent av bolagets totala omsättning.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078