23948sdkhjf

Treårigt avtal utgångspunkt

Den avtalsskiss som de opolitiska ordförandena, Opo, lämnat till parterna föreslår ett treårigt avtal som grund med löneökningar varje år och där sista året är uppsägningsbart. En skiss som båda parter går med på.

Det säger Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe till Nyhetsbyrån Direkt. Han säger att parterna för konstruktiva diskussioner men att man ännu inte har närmat sig någon lösning i frågan om LO-förbundens låglönesatsning.

– Huvudscenariot har varit ett år och att det nu är ett långt avtal har avsevärd påverkan både för industrin och för arbetsmarknaden i övrigt, säger Anders Weihe.

Facken inom industrin skriver i ett pressmeddelande att man är beredda att träffa ett längre avtal förutsatt att löneökningarna är de rätta och att det finns med ytterligare avsättningar till flexpensionen. "Facken inom industrin konstaterar att arbetsgivarna på ett antal avtalsområden vidhåller långtgående krav på försämringar av gällande avtal. En förutsättning för ett avtal, oavsett avtalsperiodens längd, är att dessa förslag inte finns med i en kommande hemställan", skriver Facken inom industrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078