23948sdkhjf

Rekordresultat för hemmafixarkedjan

Det tredje kvartalet är hemmafixarkedjan Clas Ohlsons största och viktigaste, Den här gången kan bolaget summera en försäljningstillväxt på 9 procent. - Trots fortsatt negativ påverkan av effekter från valutasäkringar i norska kronan, levererar Clas Ohlson ett rekordresultat, summerar vd i niomånadersrapporten..

Försäljningen i kronor landar på 2 695 miljoner. Det motsvarar en försäljningstillväxt om 3 procent i jämförbara enheter.
– Det har varit bra fart i såväl våra butiker som vår e-handel under vintermånaderna och vi ser tillbaka på en julhandel som vi kan vara riktigt nöjda med, säger Peter Jelkeby, tillförordnad vd och koncernchef Clas Ohlson AB.

Säljer 40 procent i Norge

Resultatet är bättre än motsvarande period föregående år trots negativa effekter från valutasäkringar i den norska kronan, skriver ledningen i rapporten och påpekar att eftersom nästan 40 procent av försäljningen sker i Norge är en starkare norsk krona i grunden positiv för Clas Ohlson.

Fortsatt tillväxt och expansion internationellt
Kedjan ska fortsätta att satsta på växa utanför Norden. Första steget i etableringen i Tyskland med e-handel och tre butiker i Hamburg är avklarat.
Omstruktureringsprogrammet i Storbritannien rullar på med strategin att koncentrera butiker i Londons närhet.
Nästa räkenskapsår ska kedjan utöka butiksnätverket med 10 till 15 butiker på befintliga marknader kompletterat med tillväxt i e-handel, lovar vd i samband med rapportpresentationen.
Det nya mindre butiksformatet, Clas Ohlson compact store, ingår i omnikanalsatsningen liksom serviceerbjudandet om att hyra verktyg hos kedjan.

Till sommaren får bolaget ny vd och koncernchef. Som tidigare meddelats blir det Lotta Lyrå, en långvägare inom Ikeagruppen som nu senast kommer från uppdraget som utvecklings- och expansionschef.

CLAS OHLSONS TREDJE KVARTAL
Försäljningen ökade med 9 % till 2 695 Mkr (2 482), 5 % i lokala valutor
Rörelseresultatet ökade med 2 % till 390 Mkr (382)
Vinst efter skatt ökade med 4 % till 305 Mkr (294)
Butiksbeståndet utökades med 5 butiker (netto), som en tredje butik i Hamburg och en andra franchisebutik i Dubai

CLAS OHLSONS NIO MÅNADER
Försäljningen ökade med 5 % till 6 415 Mkr (6 098), 4 % i lokala valutor
Rörelseresultatet uppgick till 592 Mkr (633)
Vinst efter skatt uppgick till 459 Mkr (486)
Vinst per aktie uppgick till 7,28 kr (7,70)
Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 763 Mkr (908)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094