Projsec och Svensk Säkerhetshantering i fusion

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Projsec och Svensk Säkerhetshantering går ihop i ett bolag under namnet Projsec AB.

Sven Bergström och Tommy Sköld från Svensk Säkerhetshantering kommer att fortsätta arbeta med frågor rörande säkerhet och trygghet i Projsecs regi.

Sven Bergström är en känd profil inom KY- och YH-relaterade säkerhetsutbildningar samt offentliga upphandlingar. Tommy Sköld är expert på inbrottsskydd, utrymning och tillgänglighet för byggnader och lokaler, och utsågs till Årets Säkerhetskonsult 2015 på Security Awards. Bägge har en lång och gedigen erfarenhet inom säkerhetsbranschen.

– Sedan starten 2014 har Projsec gått från fyra anställda till nio. Möjligheterna till expansionen ser vi som ett tecken på behov på marknaden av den kompetens inom fysisk säkerhet som vi besitter, säger Projsecs vd Henrik Good.

– Genom sammanslagning får Projsec två av marknadens ledande utbildare inom säkerhet och trygghet och vi ökar vår kompetens inom offentliga upphandlingar.

Projsec startade 2014 och plockar marknadsandelar inom konsultbranschen med inriktning på fysisk säkerhet. Några av de tjänster som Projsec erbjuder är säkerhetsplanering, projektering, upphandling, besiktning, inventering och utbildning.

– Att kunna tillhandahålla utbildningar som ger en ökad säkerhetsmedvetenhet hos beslutsfattare och brukare kommer att underlätta vårt framtida arbete med förstudier och projekteringar när man har samma mål med säkerhets och trygghetsarbetet, säger Henrik Good.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Securitas tecknar avtal med modejätte

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Nyhetsbrev

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Arkiv

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Välkomnar förslagen mot stöldligorna

Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel, är positiv till att regeringen vill ta krafttag mot den organiserade brottsligheten som inriktar sig mot handeln.

Försvarets nya helikoptrar en svindyr historia

Här är regeringens åtgärder mot stöldligor

Längre straff som avtjänas i hemlandet, skärpta kontroller vid gränserna och ett utökat samarbete med internationell polis – så föreslår regeringen att man ska få bukt med utländska stöldligor.

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Sätrahandlare hoppas på tillträdesförbud

Regeringen tillsätter utredning om tillträdesförbud i butiker men ett lagförslag kan ligga klart tidigast 2020 och få effekt om åtta år.

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Brott mot person ökar mest

Great Security köper Norrköpingsbolag

Sänd till en kollega

0.185