Sector Alarm expanderar på smårorter

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Sector Alarm breddar sin svenska verksamhet och fokuserar på små och medelstora företag.

2016 har varit ett expansivt år för Sector Alarm som vid årsskiftet tog sitt första steg in i Finland och sedan dess förvärvat två av landets största säkerhetsföretag där. Nu breddas verksamheten i Sverige och fokus sätts på små och medelstora företag. Nya kontor och nyanställningar väntas på flera orter runt om i Sverige.

Sector Alarm fortsätter att expandera och bredda sin verksamhet med målsättningen att bli Nordens ledande säkerhetskoncern med verksamhet som riktar sig både mot privatpersoner och företag. Sector Alarm har som tillväxtstrategi att växa både organiskt och genom företagsförvärv och de senaste fyra åren har nio företag förvärvats varav åtta är etablerade i Norden.

Samtidigt fortsätter satsningen på små- och medelstora företag. Hittills har Sector Alarm varit starka i storstadsregionerna men under det närmaste året räknar man med att etablera verksamhet på mindre orter runt om i Sverige. Innan nästa sommar räknar försäljningsdirektör Joakim Malmberg att nyanställa minst ett fyrtiotal personer inom försäljning och installation.

– Vi har verkligen högtryck inom detta segment och expansionen kan gå fortare än planerat. Våra mål är högt ställda och takten är hög. Vi märker att det finns en stor efterfrågan hos svenska företag på larmlösningar med hög användarvänlighet och som erbjuder en ökad känsla av trygghet, säger han.

I samband med satsningen mot företag lanseras även en ny högkvalitativ kamera från Axis Communication. En komplett larmlösning med kameraövervakning i realtid i HD-kvalité – dygnet runt, året runt. Enligt Joakim Malmberg vänder man sig speciellt mot kontor, butiker, och café/restaurang.

– Vår företagspaketering blir därmed ännu mer komplett och vi har ett starkt erbjudande till våra kunder – hög kvalité, enkelt, effektivt och tryggt, säger Joakim Malmberg.(PM)


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.172