AddSecure köps upp av amerikansk fond

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Det svensk-norska företaget AddSecure köps av den amerikanska privata equity-fonden Abry Partners.

AddSecure satsar nu tungt på smarta IoT-lösningar, breddar grundutbudet och satsar på att expandera inom kort.

– Vi har stora ambitioner framöver och är glada över att få en erfaren ägare som vill jobba tillsammans med oss mot nya mål, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

AddSecure skapades efter fusionen av det svenska företaget Multicom Security och Safetel. AddSecure har på respektive marknad varit ledande inom överföring av kritisk larmkommunikation sedan 70-talet.

AddSecure ägdes fram till uppköpet av det brittiska investeringssällskapet GMT Communications Partners LLP, norska Viking Venture, Follum Invest och B.Skaugen Private Equity. AddSecure har totalt 120 anställda, varav 70 stycken i Sverige fördelat på 55 vid huvudkontoret i Stockholm och 15 stycken i Göteborg.

Privata equity-fondet Abry Partners har huvudkontor i Boston, USA och är specialiserade på företag inom teknologi, media och kommunikation. Abry Partners övertar 100% av aktierna i AddSecure och vill nu jobba tätt med ledningen för att ta en solid position på en snabbväxande marknad.

– AddSecure har genom sina lokalt utvecklande lösningar tagit en unik position på den skandinaviska marknaden för säker kommunikation. Sverige och svenska tekniska lösningar är i framkant av den globala utvecklingen och vi är övertygade om att AddSecure kan bli en solid internationell aktör inom de närmaste åren, säger Rob Nicewicz, Principal i Abry Partners.

För AddSecure markerar uppköpet början på en ny och spännande fas i företagets utveckling. AddSecure riktar nu in sig mot den snabbväxande marknaden med starkt fokus på IoT (Internet of things), genom att tillhandahålla en enkel och säker möjlighet för att koppla enheter till användare. För två veckor sedan lanserades den första tjänsten inom kategorin Secure Connect under teknologimässan IoT Talks i Stockholm.
– IoT betyder för oss en enorm möjlighet på en marknad som växer kraftigt. Behovet för säkra, enkla lösningar för kommunikation är stort och det blir ett fokusområde för oss framöver. Med Abry Partners får vi en ägare som delar dessa ambitioner för AddSecure och vi ser fram emot att med stark tillväxt, expandera som en del av deras redan imponerande portfölj, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure. (PM)


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.522