Grouptalk ny medlem i Säkerhetsbranschen

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Push-to-talk-leverantören Grouptalk blir medlem i branschorganisationen Säkerhetsbranschen.

Svenska Grouptalk, som har många kunder i den kostnadsmedvetna säkerhets-segmentet, blir nu också medlem i säkerhetsbranschens branschförening, SäkerhetsBranschen.

– Jag tror att vi har en hel del att tillföra eftersom vi ligger i framkant inom radiokommunikation och mobila molntjänster som är en mycket viktig del av ett effektivt säkerhetsarbete”, säger Magnus Hedberg, vd på Grouptalk.

Grouptalk upplever ett starkt intresse för sina kommunikationslösningar från säkerhetsbranschen, både i Sverige och utomlands.

– Det är många i säkerhetsbranschen som har upptäckt våra kostnadseffektiva PTT-lösningar, baserade på standardiserade smartphones. Det är en snabbt expanderande målgrupp för oss och vi har kunder från de minsta till de största aktörerna från just säkerhetsbranschen i Sverige. Därför tycker vi att vi har lite kunskap att bidra med inom just området radiokommunikation, som är en viktig del för att kunna bedriva ett effektivt säkerhetsarbete, säger Magnus Hedberg.

GroupTalks lösning medger kommunikation direkt via säkerhetspersonalens smartphone, surfplatta eller PC/Mac. Antalet användare, sambandskanaler och access, styrs enkelt av användaren. Lösningarna kan också innehålla push-to-talk-tillbehör som akustiska headset och Bluetooth-baserade PTT-knappar som möjliggör enkel och säker kommunikation mellan medarbetarna genom ett enda knapptryck. GroupTalks molnbaserade kommunikationslösningar har kommit att helt och hållet ersätta många säkerhetsbolags gamla radiolösningar.

– Ny teknik påverkar många branscher. Ger bättre, säkrare och framförallt billigare lösningar, inte minst för den kostnadsmedvetna säkerhetsbranschen. Jag hoppas att vi med vårt medlemskap i SäkerhetsBranschen, också skall kunna bidra med kunskap om nya trender och frågor som rör lagstiftning, integritet och övervakning, säger Magnus Hedberg.(PM)


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svag IT-säkerhet skrämmer bort kunderna

Dålig kunskap om dataskydd

Åtta av tio svenskar har liten eller ingen kunskap om hur de påverkas av GDPR – sämst är kunskapen hos äldre.

Dags att anmäla alla brott

De skyddar Spotify

TC Connects dotterbolag får order för musikföretagets kontor i Amsterdam.

Trots polisens tillskott – åklagare kritiserar vårbudgeten

Vårbudgeten, som presenterades i går, ger polisen 200 miljoner extra till bland annat ny utrustning och förstärkningsvapen. Men alla är inte nöjda.

Digitala lås kan skydda äldre

Nyhetsbrev

Lanserar utbildning i informationssäkerhet

Arkiv

Färre vapen lämnas in till polisen

Ny CMO på Addsecure

Vesper första svenska personsäkerhetsföretag på världsmässan

Vesper Group blir det första svenska personsäkerhetsföretag som ställer ut på International Security Expo i London – en av väldens största säkerhetsmässor.

Inyett får ny vd

Svenska skolor har höjt säkerheten

70 procent av Sveriges kommuner har höjt säkerheten på skolorna och fler är på väg. Det visar en ny enkät som Dagens Samhälle har gjort.

En halv miljard för tryggare kollektivtrafik

Nu ska antalet väktare öka kraftigt i Stockholms kollektivtrafik. Alliansen satsar en halv miljard kronor för att bygga upp tryggheten i SL-trafiken – och de vill återinföra tunnelbanepolisen.

Åtalas för flyktingspionage

Stor inspektion av HVB-hem – efter hoten

Så läckte Facebook informationen

55 000 svenska Facebook-konton finns bland de 87 miljoner konton vars information har delats till konsultbolaget Cambridge Analytica. Delningen skedde via en specialdesignad app.

Mozart för stressade polishundar

Den spanska polisen tar till ett oväntat grepp för att minska polishundarnas höga stressnivåer. Musikterapi.

Tar in väktare mot lågstadieelev

Han leder Nixu

Björn-Erik Karlsson ansvarar för den svenska verksamheten.

Ökat antal it-angrepp mot myndigheter

Antalet it-angrepp mot statliga myndigheter ökade med 18 procent förra året. Det visar MSB:s årsrapport för allvarliga it-incidenter hos statliga myndigheter.

Därför är isbrytarna viktiga för säkerheten

Minskning av våldsbrott i Stockholm city

Antalet våldsbrott i Stockholm city har under den senaste tioårsperioden minskat kraftigt. En av anledningarna är stadens långsiktiga arbetet för en mer ansvarsfull alkoholservering.

Tiden snart ute för isbrytarna

De svenska isbrytarna börjar bli ålderstigna och bör ersättas. "Om ingenting görs kommer förmågan att assistera vintersjöfarten att minska successivt. Det skulle innebära stora negativa konsekvenser för landet", säger Dan Broström på Sjöfartsverket.

Utökar samarbetet med smarta lås

Hemleveranstjänsten Amazon Key kan nu erbjuda åtta smarta lås.

Swedsecur byter ägare

JSB förlänger med Nokas

Ökade kostnader för väktare på skånska sjukhus

Många söker till Kriminalvården

Ny chef på CIA

Åldersbedömning mer osäker för flickor

Han är årets ledare

SOS Alarm växer i Falun

Drönare i jakt på olagligt ålfiske

Tre år för tre rån

Ny miljonorder för Advenica

Skåne förbereder sjukvården på terrordåd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13