Grouptalk ny medlem i Säkerhetsbranschen

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Push-to-talk-leverantören Grouptalk blir medlem i branschorganisationen Säkerhetsbranschen.

Svenska Grouptalk, som har många kunder i den kostnadsmedvetna säkerhets-segmentet, blir nu också medlem i säkerhetsbranschens branschförening, SäkerhetsBranschen.

– Jag tror att vi har en hel del att tillföra eftersom vi ligger i framkant inom radiokommunikation och mobila molntjänster som är en mycket viktig del av ett effektivt säkerhetsarbete”, säger Magnus Hedberg, vd på Grouptalk.

Grouptalk upplever ett starkt intresse för sina kommunikationslösningar från säkerhetsbranschen, både i Sverige och utomlands.

– Det är många i säkerhetsbranschen som har upptäckt våra kostnadseffektiva PTT-lösningar, baserade på standardiserade smartphones. Det är en snabbt expanderande målgrupp för oss och vi har kunder från de minsta till de största aktörerna från just säkerhetsbranschen i Sverige. Därför tycker vi att vi har lite kunskap att bidra med inom just området radiokommunikation, som är en viktig del för att kunna bedriva ett effektivt säkerhetsarbete, säger Magnus Hedberg.

GroupTalks lösning medger kommunikation direkt via säkerhetspersonalens smartphone, surfplatta eller PC/Mac. Antalet användare, sambandskanaler och access, styrs enkelt av användaren. Lösningarna kan också innehålla push-to-talk-tillbehör som akustiska headset och Bluetooth-baserade PTT-knappar som möjliggör enkel och säker kommunikation mellan medarbetarna genom ett enda knapptryck. GroupTalks molnbaserade kommunikationslösningar har kommit att helt och hållet ersätta många säkerhetsbolags gamla radiolösningar.

– Ny teknik påverkar många branscher. Ger bättre, säkrare och framförallt billigare lösningar, inte minst för den kostnadsmedvetna säkerhetsbranschen. Jag hoppas att vi med vårt medlemskap i SäkerhetsBranschen, också skall kunna bidra med kunskap om nya trender och frågor som rör lagstiftning, integritet och övervakning, säger Magnus Hedberg.(PM)


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.159