Vindico köper Gothia Kameraövervakning

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Vindico Group har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva Gothia Kameraövervakning.

– Det här betyder att vi kommer vidare i vår utveckling, enligt det strategiska beslut som styrelsen har tagit om att vi ska växa genom förvärv såväl som organiskt, säger Vindico Groups vd Monica Hallin.

Gothia Kameraövervakning, med huvudkontor i Göteborg och filial i Stockholm, erbjuder tekniskt avancerade lösningar inom kameraövervakning CCTV. I förvärvet ingår även dotterbolaget NS Finans i Sverige AB, som erbjuder kunder konkurrenskraftig finansiering. Bolaget är främst verksamt på den svenska marknaden.

Bolaget ägs av FJHA Holding AB. Största ägare i FJHA Holding AB är genom bolag Tomas Welin och Rajko Grahovac, båda verksamma i bolaget och fortsätter arbeta i bolaget.

Förvärvet väntas ge synergieffekter såväl inom försäljning och marknadsföring som på kostnadssidan. Tillträde beräknas ske under oktober månad.

– Vi vill finnas på säkerhetsteknikmarknaden. Vi tror att det går att utveckla DNA-marknaden på ett bra sätt, vi är långsiktiga och tror på kombinationen av tekniker, säger Monica Hallin.

– Genom Vindicos produktsortiment och kontakter inom framför allt detaljhandelssektorn får vi nu en stor möjlighet att gemensamt öka vår tillväxt, säger Tomas Welin, vd på Gothia Kameraövervakning, i en kommentar.

Gothia Kameraövervakning omsatte 2015 cirka 13,7 miljoner kronor med ett förlust på 860 000 kronor, och NS Finans i Sverige omsatte cirka 8,9 miljoner kronor med ett nollresultat. Första halvåret 2016 genomgick bolaget ett större omstruktureringsarbete som nu avslutats men resulterade i minskad omsättning och ett negativt resultat. Gothia Kameraövervakning har en budgeterad omsättning för 2017 på 13–15 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 5–7 procent.

Förvärvet är tänkt att finansieras dels genom en riktad nyemission till FJHA Holding, dels genom en kontant betalning på 850 000 kronor som finansieras genom en riktad nyemission till Fore C Investment Holding, dels genom en nyemission av 700 000 teckningsoptioner.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.176