Ny kostym och nya utmaningar

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Äntligen! Äntligen nystart, äntligen vinnaryra och äntligen ännu fler fascinerande möten. Vi står inför ett otroligt spännande period.

Som du säkert har noterat ser den Skydd & Säkerhet du håller i din hand annorlunda ut än tidigare. Våra kärnvärden kvalitet, relevans och nätverk finns fortfarande med oss i allt vi gör, ständigt med viljan att utvecklas och ge våra läsare både nytta och nöje. Så är det nu och framöver.

För knappt två år sedan presenterades polisorganisationen i ny kostym. Tanken var att skapa en tydligare lokal förankring. På vissa håll, som vid Hornstull på Södermalm i Stockholm, har samarbetet mellan det lokala näringslivet och polisen fördjupats – vilket gett tydligt positiva effekter. Bevakningsbranschens insats, sida vid sida med myndigheten, har dock haft stor vikt i en välfungerande samverkan.

På andra håll upplevs inriktningen inte fullt så positiv, för att uttrycka sig milt. En redan pressad organisation har fått kämpa hårt i kölvattnet av förändring, och efter en tuff semesterperiod flaggade facket för strejk. Parallellt budar de politiska riksdagspartierna vilt för att visa sin förmåga att lösa poliskrisen. I början av oktober stod det klart att strejkhotet är över – för den här gången. Polisförbundet tecknade ett ettårigt avtal med Arbetsgivarverket. Enligt facket innebär det bättre förutsättningar att förhandla fram bra polislöner, med större möjligheter till regional påverkan. Låt oss hoppas att detta är ett första myrsteg mot ett trendbrott, och en signal på att poliskrisen faktiskt börjar tas på allvar.

Nästa vecka är det äntligen dags att utse vinnarna i Security Awards 2016. Prisutdelningen sker på Stora Scenen på SKYDD16 på Stockholmsmässan den 25 oktober. Team Skydd & Säkerhet finns dock på plats under samtliga tre mässdagar – för att inspireras och för att möta er och samla in värdefull feedback för fortsatt utveckling. Jag håller en tumme för att vår nya kostym blir mer uppskattad än polisens, och att ni tycker att vi lyckas fylla den med relevant innehåll. Kom förbi och träffa oss i monter A21:49 – och ge oss era synpunkter och brännheta uppslag!


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Tieto köper NSEC

Svag IT-säkerhet skrämmer bort kunderna

Dålig kunskap om dataskydd

Åtta av tio svenskar har liten eller ingen kunskap om hur de påverkas av GDPR – sämst är kunskapen hos äldre.

Dags att anmäla alla brott

De skyddar Spotify

TC Connects dotterbolag får order för musikföretagets kontor i Amsterdam.

Trots polisens tillskott – åklagare kritiserar vårbudgeten

Vårbudgeten, som presenterades i går, ger polisen 200 miljoner extra till bland annat ny utrustning och förstärkningsvapen. Men alla är inte nöjda.

Nyhetsbrev

Digitala lås kan skydda äldre

Arkiv

Lanserar utbildning i informationssäkerhet

Färre vapen lämnas in till polisen

Ny CMO på Addsecure

Vesper första svenska personsäkerhetsföretag på världsmässan

Vesper Group blir det första svenska personsäkerhetsföretag som ställer ut på International Security Expo i London – en av väldens största säkerhetsmässor.

Inyett får ny vd

Svenska skolor har höjt säkerheten

70 procent av Sveriges kommuner har höjt säkerheten på skolorna och fler är på väg. Det visar en ny enkät som Dagens Samhälle har gjort.

En halv miljard för tryggare kollektivtrafik

Nu ska antalet väktare öka kraftigt i Stockholms kollektivtrafik. Alliansen satsar en halv miljard kronor för att bygga upp tryggheten i SL-trafiken – och de vill återinföra tunnelbanepolisen.

Åtalas för flyktingspionage

Stor inspektion av HVB-hem – efter hoten

Så läckte Facebook informationen

55 000 svenska Facebook-konton finns bland de 87 miljoner konton vars information har delats till konsultbolaget Cambridge Analytica. Delningen skedde via en specialdesignad app.

Mozart för stressade polishundar

Den spanska polisen tar till ett oväntat grepp för att minska polishundarnas höga stressnivåer. Musikterapi.

Tar in väktare mot lågstadieelev

Han leder Nixu

Björn-Erik Karlsson ansvarar för den svenska verksamheten.

Ökat antal it-angrepp mot myndigheter

Antalet it-angrepp mot statliga myndigheter ökade med 18 procent förra året. Det visar MSB:s årsrapport för allvarliga it-incidenter hos statliga myndigheter.

Därför är isbrytarna viktiga för säkerheten

Minskning av våldsbrott i Stockholm city

Antalet våldsbrott i Stockholm city har under den senaste tioårsperioden minskat kraftigt. En av anledningarna är stadens långsiktiga arbetet för en mer ansvarsfull alkoholservering.

Tiden snart ute för isbrytarna

De svenska isbrytarna börjar bli ålderstigna och bör ersättas. "Om ingenting görs kommer förmågan att assistera vintersjöfarten att minska successivt. Det skulle innebära stora negativa konsekvenser för landet", säger Dan Broström på Sjöfartsverket.

Swedsecur byter ägare

JSB förlänger med Nokas

Ökade kostnader för väktare på skånska sjukhus

Många söker till Kriminalvården

Ny chef på CIA

Åldersbedömning mer osäker för flickor

Han är årets ledare

SOS Alarm växer i Falun

Drönare i jakt på olagligt ålfiske

Tre år för tre rån

Ny miljonorder för Advenica

Skåne förbereder sjukvården på terrordåd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109