Ny kostym och nya utmaningar

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Äntligen! Äntligen nystart, äntligen vinnaryra och äntligen ännu fler fascinerande möten. Vi står inför ett otroligt spännande period.

Som du säkert har noterat ser den Skydd & Säkerhet du håller i din hand annorlunda ut än tidigare. Våra kärnvärden kvalitet, relevans och nätverk finns fortfarande med oss i allt vi gör, ständigt med viljan att utvecklas och ge våra läsare både nytta och nöje. Så är det nu och framöver.

För knappt två år sedan presenterades polisorganisationen i ny kostym. Tanken var att skapa en tydligare lokal förankring. På vissa håll, som vid Hornstull på Södermalm i Stockholm, har samarbetet mellan det lokala näringslivet och polisen fördjupats – vilket gett tydligt positiva effekter. Bevakningsbranschens insats, sida vid sida med myndigheten, har dock haft stor vikt i en välfungerande samverkan.

På andra håll upplevs inriktningen inte fullt så positiv, för att uttrycka sig milt. En redan pressad organisation har fått kämpa hårt i kölvattnet av förändring, och efter en tuff semesterperiod flaggade facket för strejk. Parallellt budar de politiska riksdagspartierna vilt för att visa sin förmåga att lösa poliskrisen. I början av oktober stod det klart att strejkhotet är över – för den här gången. Polisförbundet tecknade ett ettårigt avtal med Arbetsgivarverket. Enligt facket innebär det bättre förutsättningar att förhandla fram bra polislöner, med större möjligheter till regional påverkan. Låt oss hoppas att detta är ett första myrsteg mot ett trendbrott, och en signal på att poliskrisen faktiskt börjar tas på allvar.

Nästa vecka är det äntligen dags att utse vinnarna i Security Awards 2016. Prisutdelningen sker på Stora Scenen på SKYDD16 på Stockholmsmässan den 25 oktober. Team Skydd & Säkerhet finns dock på plats under samtliga tre mässdagar – för att inspireras och för att möta er och samla in värdefull feedback för fortsatt utveckling. Jag håller en tumme för att vår nya kostym blir mer uppskattad än polisens, och att ni tycker att vi lyckas fylla den med relevant innehåll. Kom förbi och träffa oss i monter A21:49 – och ge oss era synpunkter och brännheta uppslag!


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.189