Lanserar brandövning i VR

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Försäkringsbolaget Trygg-Hansa lanserar en ny sorts brandövning i Virtual Reality.

Trygg-Hansa först med brandövning i Virtual Reality Varje dag brinner det i genomsnitt i 17 svenska hem och december är en av de mest branddrabbade månaderna på året.

En undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Trygg-Hansa visar att bara två av tio familjer brandövar hemma, trots att det kan vara livsavgörande. För att uppmuntra flera att öva på att utrymma hemmet lanserar nu Trygg-Hansa en VR-brandövning – som gör att både barn och vuxna på ett ofarligt sätt kan få en upplevelse av brand.

Syftet med Trygg-Hansas nya brandövningsfilm i virtual reality, VR, med syfte att få fler familjer att brandöva hemma på ett mer verklighetsnära sätt.

– Barn reagerar precis som vuxna ofta irrationellt vid en stressad situation som exempelvis brand. Forskning och erfarenhet visar att barn ofta blir paralyserade när det börjar brinna, rädslan för röken och elden gör att de många gånger gömmer sig under sängen eller i garderoben istället för att lämna bostaden. Genom att skapa en brandövning i VR hoppas vi att fler familjer ska vilja brandöva hemma, säger Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert hos Trygg-Hansa.

Försäkringsbolagets undersökning visar att 23 procent av de svenska familjerna har övat på hur man släcker en brand, och 86 procent har inte någon uppsamlingsplats där familjen samlas om bostaden behövts utrymmas.

– Genom att brandöva i virtual reality tror vi att fler kan ta till sig övningen och samtidigt känna att det är roligt och spännande. VR är ett nytt sätt för oss att kommunicera och vi tror att det kan användas i större utsträckning framöver när vi jobbar med enkla instruktionsfilmer för att öka säkerhet och trygghet, säger Hanna Axelsson, Kommunikationschef på Trygg-Hansa.

Kampanjen startar 8 december 2016.

Varje år anmäls ungefär 23 000 bostadsbränder till svenska försäkringsbolag, företrädelsevis under vintermånaderna. Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, omkom 110 personer i bränder under 2015 vilket är den högsta siffran på fyra år.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Tieto köper NSEC

Svag IT-säkerhet skrämmer bort kunderna

Dålig kunskap om dataskydd

Åtta av tio svenskar har liten eller ingen kunskap om hur de påverkas av GDPR – sämst är kunskapen hos äldre.

Dags att anmäla alla brott

De skyddar Spotify

TC Connects dotterbolag får order för musikföretagets kontor i Amsterdam.

Trots polisens tillskott – åklagare kritiserar vårbudgeten

Vårbudgeten, som presenterades i går, ger polisen 200 miljoner extra till bland annat ny utrustning och förstärkningsvapen. Men alla är inte nöjda.

Nyhetsbrev

Digitala lås kan skydda äldre

Arkiv

Lanserar utbildning i informationssäkerhet

Färre vapen lämnas in till polisen

Ny CMO på Addsecure

Vesper första svenska personsäkerhetsföretag på världsmässan

Vesper Group blir det första svenska personsäkerhetsföretag som ställer ut på International Security Expo i London – en av väldens största säkerhetsmässor.

Inyett får ny vd

Svenska skolor har höjt säkerheten

70 procent av Sveriges kommuner har höjt säkerheten på skolorna och fler är på väg. Det visar en ny enkät som Dagens Samhälle har gjort.

En halv miljard för tryggare kollektivtrafik

Nu ska antalet väktare öka kraftigt i Stockholms kollektivtrafik. Alliansen satsar en halv miljard kronor för att bygga upp tryggheten i SL-trafiken – och de vill återinföra tunnelbanepolisen.

Åtalas för flyktingspionage

Stor inspektion av HVB-hem – efter hoten

Så läckte Facebook informationen

55 000 svenska Facebook-konton finns bland de 87 miljoner konton vars information har delats till konsultbolaget Cambridge Analytica. Delningen skedde via en specialdesignad app.

Mozart för stressade polishundar

Den spanska polisen tar till ett oväntat grepp för att minska polishundarnas höga stressnivåer. Musikterapi.

Tar in väktare mot lågstadieelev

Han leder Nixu

Björn-Erik Karlsson ansvarar för den svenska verksamheten.

Ökat antal it-angrepp mot myndigheter

Antalet it-angrepp mot statliga myndigheter ökade med 18 procent förra året. Det visar MSB:s årsrapport för allvarliga it-incidenter hos statliga myndigheter.

Därför är isbrytarna viktiga för säkerheten

Minskning av våldsbrott i Stockholm city

Antalet våldsbrott i Stockholm city har under den senaste tioårsperioden minskat kraftigt. En av anledningarna är stadens långsiktiga arbetet för en mer ansvarsfull alkoholservering.

Tiden snart ute för isbrytarna

De svenska isbrytarna börjar bli ålderstigna och bör ersättas. "Om ingenting görs kommer förmågan att assistera vintersjöfarten att minska successivt. Det skulle innebära stora negativa konsekvenser för landet", säger Dan Broström på Sjöfartsverket.

Swedsecur byter ägare

JSB förlänger med Nokas

Ökade kostnader för väktare på skånska sjukhus

Många söker till Kriminalvården

Ny chef på CIA

Åldersbedömning mer osäker för flickor

Han är årets ledare

SOS Alarm växer i Falun

Drönare i jakt på olagligt ålfiske

Tre år för tre rån

Ny miljonorder för Advenica

Skåne förbereder sjukvården på terrordåd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142