Confidence vänder till vinst

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Confidence International redovisar en nettoomsättning för kvartal fyra 2016 på 34,1 miljoner kronor, jämfört med 32,6 miljoner under motsvarande period året innan.

Under perioden oktober till december 2016 uppgick Confidences rörelseresultat (EBIT) för kvarvarande verksamhet till 0,1 miljoner kronor, att jämföra med 0,6 miljoner året innan. Resultat efter skatt landade på -0,1 miljoner, mot 0,4 miljoner föregående år.

För helåret 2016 uppgick nettoomsättningen för kvarvarande verksamhet till 122,6 miljoner kronor, jämfört med 105,7 miljoner 2015.

Rörelseresultat (EBIT) för perioden uppgick för kvarvarande verksamhet till 0,7 miljoner, mot en förlust på 3,6 miljoner året innan. Periodens resultat efter skatt för kvarvarande verksamhet uppgick till 1,5 miljoner kronor, mot en förlust på 4,7 miljoner 2015.

– Confidence har idag intagit positionen som en av Sveriges ledande specialister inom teknisk säkerhet. Vår inslagna väg har stor potential och arbetet fortsätter således i oförminskad takt utmed vår strategiska plan. Vi är den fokuserade utmanaren, kommenterar Confidence vd Mats Engström.

– De senaste åren har vi skapat ett större och lönsamt Confidence med en årsvolym 2016 om dryga 120 miljoner kronor. Även om vi nått en god bit på vår utvecklingsresa lutar vi oss inte tillbaka utan är nu i färd att ta nya steg i vårt förbättringsarbete för att skapa ett ännu vassare Confidence. Insatserna fortsätter nu i satsningen att bygga branschens bästa säkerhetsteam och målsättningen att nå högsta personal- och kundnöjdhet.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Securitas tecknar avtal med modejätte

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Nyhetsbrev

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Arkiv

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Välkomnar förslagen mot stöldligorna

Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel, är positiv till att regeringen vill ta krafttag mot den organiserade brottsligheten som inriktar sig mot handeln.

Försvarets nya helikoptrar en svindyr historia

Här är regeringens åtgärder mot stöldligor

Längre straff som avtjänas i hemlandet, skärpta kontroller vid gränserna och ett utökat samarbete med internationell polis – så föreslår regeringen att man ska få bukt med utländska stöldligor.

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Sätrahandlare hoppas på tillträdesförbud

Regeringen tillsätter utredning om tillträdesförbud i butiker men ett lagförslag kan ligga klart tidigast 2020 och få effekt om åtta år.

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Brott mot person ökar mest

Great Security köper Norrköpingsbolag

Sänd till en kollega

0.14