Ny generation videohantering lanseras

| Av Hanna Stenvall | Tipsa redaktionen
Mirasys Ltd lanserar en ny generation av videohanteringssystem – Mirasys VMS V8.

Mirasys V8 består av tre olika produktvarianter: Ikon, Entegra och Stratos. Entegra är tillgänglig redan i mars 2017 och de andra två varianterna kommer att vara tillgängliga under hösten 2017.

V8 ger mångsidiga anslutningsmöjligheter med vilka systemintegratörer kan anpassa och differentiera utbudet för varje kund. Mirasys VMS har ett omfattande stöd redan för tusentals olika enheter. Möjligheterna att länka video till andra informationskanaler och använda den förbättrade situationsmedvetenheten i verksamheten kommer att bli allt viktigare i framtiden för videohantering. Denna framtid stöds av den nya intelligenta integrationsplattformen Mirasys Smart Event Management för externa system. Denna möjliggör en intelligent tvåvägskommunikation mellan systemen.

– Vårt mål är att få ner kostnaderna för distribution av systemet till mindre än hälften av den nuvarande nivån. Från hösten 2017 kan man utföra centraliserad fjärrhantering, diagnostisk underhåll och uppdatering av servrar, klientprogram och drivrutiner utan resor och tid på plats. Färdiga mallar påskyndar införande av information till systemet och underlättar installationsarbetet. Användarprofiler är enkla att skapa, hantera och senare modifiera. Servrar kan förkonfigureras och applikationer kan installeras innan leverans. Även förinstallerade och förkonfigurerade kameror sparar tid, säger Petri Bäckström, VP of Product Management.

– Mirasys VMS V8 uppfyller och överträffar de krav på skalbarhet och prestanda som fastställts av de senaste kamerateknikerna och ger total frihet i utformningen av VMS-systemet. Bland annat ger Mirasys TruStore Technology obegränsade lagringsmöjligheter.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.177