SFI-elever lär mer om räddningstjänst

| Av Veronica Rönnlund | Tipsa redaktionen

Under krisberedskapsveckan den 8-13 maj kommer Räddningstjänsten Skåne Nordväst att utbilda regionens SFI-elever i krisberedskap, brandskydd och hur den svenska räddningstjänsten fungerar.

– Det blir en spännande utmaning. Inom räddningstjänsten har vi väldigt lång erfarenhet av utbildning inom brandskydd och vi vet vad som funkar där. Just krisberedskap utifrån dessa vinklar brukar vi däremot inte specifikt prata om på våra utbildningar. Den här målgruppen har dessutom erfarenheter av krig och katastrofer, det är ju lite speciellt, säger Dennis Borg, brandinspektör vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Ämnet krisberedskap kommer bland annat handla om närmiljön i hemmet. Vad bör man ha hemma för att klara en större samhällskris? Och vad kan man förvänta sig av räddningstjänsten och andra myndigheter?

– MSB har tagit fram ett antal ganska enkla filmer som är ganska pedagogiska och lätta att ta till sig. De tar upp vad man kan göra för att förbereda sig i hemmet för till exempel ett långvarigt strömavbrott, säger Dennis Borg.

Som ett komplement till detta kommer Räddningstjänsten Skåne Nordväst även att ta fram egna filmer som ska spridas på sociala medier under krisberedskapsveckan.

– Vi tror på att våra medarbetare är våra bästa budskapsspridare, oavsett om ämnet gäller brandskydd eller krisberedskap. Svensk räddningstjänst åtnjuter ett förtroende i Sverige som är helt unikt, och det ska vi bli ännu bättre på att dra nytta av i vår kommunikation, säger Magnus Mosén, kommunikationsstrateg, Räddningstjänsten Skåne Nordväst.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.129