Annie Lööf uppvaktar Assa Abloy

| Av Veronica Rönnlund | Tipsa redaktionen


Att polariseringen skärps både i Sverige och globalt ställer stora krav på säkerhetsbranschen. Statsminister Stefan Löfvéns har lovat tuffare tag mot brottsligheten och centerpartiets ledare Annie Lööf passade i förra veckan på att besöka Assa Abloy i Eskilstuna. ”Börsbolaget som står på topplistan över världens mest innovativa företag”, skriver Annie Lööf på sin facebooksida.
Skydd & Säkerhet fick möjlighet att ställa några frågor till henne:

Hur viktigt är det att i grunden svenska, numera globala företag, väljer att ha kvar utveckling och produktion i landet?
– Att det skapas jobb i hela landet är helt avgörande för den svenska ekonomin. Det är grunden för vår tillväxt och välstånd. Jag hoppas att många svenska företag väljer att fortsätta ha kvar sin produktion i Sverige. Här finns stor kompetens, viktiga naturresurser och en stolt industritradition, där Assa Abloy är ett bra exempel. Svensk ekonomi är beroende av öppenhet och handel med andra, vi får därför inte ha en mer sluten ekonomi utan måste istället se till att stärka villkoren för företag över hela landet. Det gynnar förstås också Sveriges ekonomi med exportinriktade företag.

Löfvén har talat om behovet av ett tryggare Sverige där polis och försvar, m fl, får mer resurser. Vad tycker du om det?
– Det är självklart glädjande att Löfvén talar om mer resurser till polis och försvar, det har centerpartiet länge lyft. För mig är det viktigt att vi ser att otryggheten riskerar att klyva Sverige. Vi har som politiska ledare ett ansvar att skapa trygghet i hela landet, såväl i storstädernas utanförskapsområden som på landsbygden. Det arbete som Assa Abloy och andra företag gör för att öka tryggheten i människors vardag är väldigt viktigt och är ett viktigt komplement till det politiska ansvar vi behöver ta för att öka tryggheten i hela landet, säger Annie Lööf.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.198