Annie Lööf uppvaktar Assa Abloy

| Av Veronica Rönnlund | Tipsa redaktionen


Att polariseringen skärps både i Sverige och globalt ställer stora krav på säkerhetsbranschen. Statsminister Stefan Löfvéns har lovat tuffare tag mot brottsligheten och centerpartiets ledare Annie Lööf passade i förra veckan på att besöka Assa Abloy i Eskilstuna. ”Börsbolaget som står på topplistan över världens mest innovativa företag”, skriver Annie Lööf på sin facebooksida.
Skydd & Säkerhet fick möjlighet att ställa några frågor till henne:

Hur viktigt är det att i grunden svenska, numera globala företag, väljer att ha kvar utveckling och produktion i landet?
– Att det skapas jobb i hela landet är helt avgörande för den svenska ekonomin. Det är grunden för vår tillväxt och välstånd. Jag hoppas att många svenska företag väljer att fortsätta ha kvar sin produktion i Sverige. Här finns stor kompetens, viktiga naturresurser och en stolt industritradition, där Assa Abloy är ett bra exempel. Svensk ekonomi är beroende av öppenhet och handel med andra, vi får därför inte ha en mer sluten ekonomi utan måste istället se till att stärka villkoren för företag över hela landet. Det gynnar förstås också Sveriges ekonomi med exportinriktade företag.

Löfvén har talat om behovet av ett tryggare Sverige där polis och försvar, m fl, får mer resurser. Vad tycker du om det?
– Det är självklart glädjande att Löfvén talar om mer resurser till polis och försvar, det har centerpartiet länge lyft. För mig är det viktigt att vi ser att otryggheten riskerar att klyva Sverige. Vi har som politiska ledare ett ansvar att skapa trygghet i hela landet, såväl i storstädernas utanförskapsområden som på landsbygden. Det arbete som Assa Abloy och andra företag gör för att öka tryggheten i människors vardag är väldigt viktigt och är ett viktigt komplement till det politiska ansvar vi behöver ta för att öka tryggheten i hela landet, säger Annie Lööf.


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svag IT-säkerhet skrämmer bort kunderna

Dålig kunskap om dataskydd

Åtta av tio svenskar har liten eller ingen kunskap om hur de påverkas av GDPR – sämst är kunskapen hos äldre.

Dags att anmäla alla brott

De skyddar Spotify

TC Connects dotterbolag får order för musikföretagets kontor i Amsterdam.

Trots polisens tillskott – åklagare kritiserar vårbudgeten

Vårbudgeten, som presenterades i går, ger polisen 200 miljoner extra till bland annat ny utrustning och förstärkningsvapen. Men alla är inte nöjda.

Digitala lås kan skydda äldre

Nyhetsbrev

Lanserar utbildning i informationssäkerhet

Arkiv

Färre vapen lämnas in till polisen

Ny CMO på Addsecure

Vesper första svenska personsäkerhetsföretag på världsmässan

Vesper Group blir det första svenska personsäkerhetsföretag som ställer ut på International Security Expo i London – en av väldens största säkerhetsmässor.

Inyett får ny vd

Svenska skolor har höjt säkerheten

70 procent av Sveriges kommuner har höjt säkerheten på skolorna och fler är på väg. Det visar en ny enkät som Dagens Samhälle har gjort.

En halv miljard för tryggare kollektivtrafik

Nu ska antalet väktare öka kraftigt i Stockholms kollektivtrafik. Alliansen satsar en halv miljard kronor för att bygga upp tryggheten i SL-trafiken – och de vill återinföra tunnelbanepolisen.

Åtalas för flyktingspionage

Stor inspektion av HVB-hem – efter hoten

Så läckte Facebook informationen

55 000 svenska Facebook-konton finns bland de 87 miljoner konton vars information har delats till konsultbolaget Cambridge Analytica. Delningen skedde via en specialdesignad app.

Mozart för stressade polishundar

Den spanska polisen tar till ett oväntat grepp för att minska polishundarnas höga stressnivåer. Musikterapi.

Tar in väktare mot lågstadieelev

Han leder Nixu

Björn-Erik Karlsson ansvarar för den svenska verksamheten.

Ökat antal it-angrepp mot myndigheter

Antalet it-angrepp mot statliga myndigheter ökade med 18 procent förra året. Det visar MSB:s årsrapport för allvarliga it-incidenter hos statliga myndigheter.

Därför är isbrytarna viktiga för säkerheten

Minskning av våldsbrott i Stockholm city

Antalet våldsbrott i Stockholm city har under den senaste tioårsperioden minskat kraftigt. En av anledningarna är stadens långsiktiga arbetet för en mer ansvarsfull alkoholservering.

Tiden snart ute för isbrytarna

De svenska isbrytarna börjar bli ålderstigna och bör ersättas. "Om ingenting görs kommer förmågan att assistera vintersjöfarten att minska successivt. Det skulle innebära stora negativa konsekvenser för landet", säger Dan Broström på Sjöfartsverket.

Utökar samarbetet med smarta lås

Hemleveranstjänsten Amazon Key kan nu erbjuda åtta smarta lås.

Swedsecur byter ägare

JSB förlänger med Nokas

Ökade kostnader för väktare på skånska sjukhus

Många söker till Kriminalvården

Ny chef på CIA

Åldersbedömning mer osäker för flickor

Han är årets ledare

SOS Alarm växer i Falun

Drönare i jakt på olagligt ålfiske

Tre år för tre rån

Ny miljonorder för Advenica

Skåne förbereder sjukvården på terrordåd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118