F-Secure lanserar ny tjänst tillsammans med Global Cyber Alliance

| Av Amanda Sundström | Tipsa redaktionen

Ska ta upp kampen mot skadliga URL:er

F-Secure är ett av företagen bakom Quad9 som tagits fram i samarbete med Global Cyber Alliance. Varje dag upptäcker F-Secure Labs närmare 30 000 skadliga URL:er som används till bland annat nätfiske, ransomware-kampanjer och andra cyberattacker. Tillsammans med Global Cyber Alliance har de därför tagit fram en ny tjänst som ska ta hindra privatpersoner, företag och andra organisationer från att besöka skadliga URL:er.

Cybersäkerhetsbranschen kan dra nytta av underliggande internetteknologi som DNS för att ge sig på själva roten till många av dagens cybersäkerhetsproblem, menar Christine Bejerasco, service lead för Consumer R&D på F-Secure.

– Något förenklat så är det så att många av de digitala teknologier vi använder inte är skapade för att klara av att stå emot den typ av attacker vi ser i dag. Att förstärka den teknik och de lösningar som ligger till grund för internet ger användare en möjlighet att välja säkrare alternativ, säger hon i ett uttalande. Quad9 fungerar nästan exakt som de DNS-tjänster som människor redan använder, men innehåller också ett skydd mot skadliga domännamn.

Tjänsten bygger på en ”svart lista” med skadliga domännamn som det inte ska gå att ansluta till. Quad9 är gratis och kan användas av såväl privatpersoner som företag. Philip Reitinger, vd och ordförande för Global Cyber Alliance, hoppas att lösningen ska komma till nytta för tjänsteleverantörer och tillverkare av uppkopplade IoT-enheter.

– Internet of Things innebär fler uppkopplade enheter – fler datorer, fler prylar, fler uppkopplingar och fler tilldelade ip-adresser. Det betyder, kort sagt, fler möjliga måltavlor för cyberbrottslingar. Det här är ett enormt problem – miljarder av potentiellt osäkra enheter som kan tas över och utnyttjas för att ge sig på andra, säger han. 

Mer om: cybersäkerhet


Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Handlaren kallar till krismöte

Polis stod utanför masskjutningen - gjorde ingenting

All trygghetspersonal på SL ska terrorutbildas

Ytterligare 250 anställda ska få utökade kunskaper om asymmetriska hot.

Anställdas inkorg svagaste länken

Falskt väktarbolag polisanmäls

Bolaget Skyddsgruppen i Kullabygden finns inte men erbjuder ändå väktartjänster till privatpersoner och företagare i skånska Viken. Nu polisanmäls företaget av polisen.

Cyberattacker – en miljonindustri

Antalet cyberattacker och skadliga program har ökat elva gånger i volym sedan 2016, visar Cisco 2018 Annual Cybersecurity Report som publiceras för elfte året i rad.

Nyhetsbrev

Securitas tecknar avtal med modejätte

Arkiv

Polisen och Säpo förbättrar samarbetet

Polismyndighetens och Säkerhetspolisens utbyte av information regionalt behöver förbättras. Det visar ny granskning från Riksrevisionen.

Advenica tecknar miljonavtal med myndighet

Fler utbildas till polis

Antalet utbildningsplatser till polisutbildningen har nästan tredubblats på två år. Men vem som helst kan inte bli polis.

Ny branschstandard ska stoppa tjuvtankning

Prosero växer med två bolag

Kameror ska öka tryggheten för ordningsvakterna

Den 14 februari började SL:s ordningsvakter bära kroppsburna trygghetskameror. Målet är att minska risken för våld och hot mot ordningsvakter samt att hjälpa till att förebygga och lösa brott.

Ny vd på Strongpoint

Mer narkotika beslagtas

Antalet beslag av narkotika, alkohol och tobak ökade markant år 2017 och även fler skjutvapen stoppades vid gränsen. Under året började Tullverket dessutom stoppa införsel av explosiva varor.

Cybersäkerhet i nationens intresse

Nya chefer på Loomis

Hjälper varandra att rekrytera

Vill att Sverige tar hem IS-anhängare

Hon lämnar Securitas

Fångar skurkar med smarta glasögon

Hoppfulla ministrar efter möte

Safeteam får förlängt avtal med kosmetikkedja

Kriminalvården storrekryterar

Karolinska Institutet höjer säkerheten

Tempest i nytt samarbete

Assa Abloy köper Phoniro

Ny partner i Cubsec

Ny chef på Verifone

Lägre volym för Loomis i Sverige

Skåne får ny kriminalvårdsanstalt

Anlitar Zenita Security

Han ska leda Securitas Direct Sverige

Tredje gången gillt – då greps rånaren

Han lämnar Assa Abloy

Vesper till SCEG

Sänd till en kollega

0.188