23948sdkhjf

De ska Rusta i Norge - Öppnar tre nya varuhus

Rusta storsatsar på den norska marknaden och öppnar tre nya varuhus i veckan.

Rusta skruvar upp expansionstakten i Norge. Under vecka 14 öppnar man nya varuhus i Arendal, Hamar och Haugesund. Sett över 2018 kommer man öppna i snitt ett nytt varuhus i månaden i vårt västra grannland.

Förklaringen till att vi klarar att expandera så snabbt är att vi har en genomarbetad etableringsstrategi, inarbetade kontaktnät och många år av snabb expansion bakom oss. Vi har dessutom en tydlig modell för vårt varuhuskoncept och i vilka lägen de skall ligga. Med det på plats och med våra erfarna medarbetare kan vi hålla denna höga takt i expansionen till våra prioriterade orter i Norge, berättar Peter Jansen, etableringschef på Rusta.

Man slår upp portarna i Hamar och Arendal den 4 april och den 11 april invigs det nya varuhuset i Haugesund. Med de nu aktuella öppningarna har man 22 varuhus över hela landet, från Bodö i norr till Kristiansand is öder. En siffra som ska tredubblas.

– Det handlar inte om finansiella resurser, kapacitet eller brist på vilja från vår sida. Norge bidrar redan positivt till vår lönsamhet. Om vi hittar lämpliga lägen på rätt platser vill vi öppna ännu fler varuhus. Vår ambition är ju att öppna upp till 60 varuhus i Norge, avslutar vd Göran Westerberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125