23948sdkhjf

#metoo ekar tomt i branschen

| Av Veronica Rönnlund Aldman | Tipsa redaktionen

#metoo, årets starkaste folkliga opinionsrörelse har inte skonat någon. Efter att skandal på skandal seglat upp på den mediala arenan rannsakar bransch efter bransch sina strukturer för att skärpa det interna jämställdhetsarbetet. Vi tar pulsen på säkerhetsbranschen. Där är det fortfarande dödstyst.

Det som började som ett upprop i filmens värld visade sig vara toppen av ett isberg. Trots att det inte har gått mer än fem månader sedan den första hashtaggen dök upp på sociala medier tillkommer det ständigt nya vittnesmål om sexuella trakasserier i bransch efter bransch, land på land, jorden runt.
I en undersökning från november 2017 bland IF Metalls medlemmar uppgav 59 procent av de unga kvinnorna och 34 procent av samtliga kvinnor att de blivit utsatta för handlingar som kan beskrivas som sexuella trakasserier på sina arbetsplatser, under det senaste året. Resultatet har bidragit till att ett av Sveriges största fackförbund intensifierat arbetet med att förebygga trakasserier, kränkningar och förminskning på grund av kön eller etnicitet.

Ett av de mest uppmärksammade svenska uppropen har sitt ursprung i poliskåren. På bara några dagar fick facebookgruppen #nödvärn 5 000 medlemmar, alla kvinnliga poliser.

– Vi förstod att problemet var stort men vi blev totalt överrumplade över den här anstormningen, säger Kerstin Dejemyr, polis och författare, som bildat gruppen tillsammans Maria Larsson, polis, och Meta Broddare, 2 Secure, också hon med en bakgrund inom polisen.

Vittnesmålen som framförts i gruppen speglar en poliskår med starka patriarkala strukturer, trots att kvinnorna utgör 34 procent av kåren. Många kvinnor berättar om en utsatthet där sexuella kränkningar är vardagsmat som ”man bara måste tugga i sig”. De som protesterar eller rapporterar till högre chefer bestraffas. En vanlig bestraffningsmetod är utfrysning. Ibland sätts det också krokben för vidare karriär inom organisationen.
– Det har lett till ett stort mörkertal med utbrändhet och sjukskrivningar med förluster för både den enskilda individen och för samhället. Många mår så dåligt att de tvingas söka vård. Att investera i den utbildningsform som poliser måste genomgå blir då totalt bortkastade pengar för alla parter. Jag skulle vilja se utredning om det, tycker Meta Broddare.

Läs också: "Minst 2 500 måste nyrekryteras"

I motsats till många av kollegorna har Kerstin Dejemyr (bilden) och Meta Broddare inte drabbats så hårt personligen, trots att båda arbetar kvar inom både säkerhetsbranschen och polisen. Kerstin Dejemyr upplever dock att det finns en kompakt tystnad runt hela projektet på arbetsplatsen.
– Om ämnet någonsin diskuteras är det oftast jag som tagit upp det, säger hon.
Meta Broddare och Kerstin Dejemyr understryker att sexuella trakasserier varken är sexuellt betingat eller ens branschrelaterat och problemen är fler i mansdominerade yrken. I grunden, framhåller båda, handlar det om makt, förminskning och härskartekniker som arbetsgivaren är skyldig att ta itu med.
– De ska vara glada över att vi nu gör polisens arbetsmiljöarbete åt polisen, påminner Meta Broddare som är övertygad om att problemen är minst lika stora i den ännu mer mansdominerade, privata säkerhetsbranschen.
– Vi har ännu inte sett några tecken på att frågan lyfts där. Kanske finns det en viss rädsla för att driva den i det privata näringslivets mindre grupperingar och i miljöer som måste vara vinstdrivande.

Läs också: Inför ROT- och RUT-avdrag för trygghetsinvesteringar
– Inom polisen finns det officiellt en plan för jämställdhet och ämnet ingår i vår tvååriga grundutbildning. En väktarutbildning tar två veckor.

Torbjörn Ferndahl, före detta vd för Säkerhetsbranschen, bekräftar att frågan inte diskuterats i branschen officiellt. Men att den inte lyfts betyder inte att den inte finns eller är ett icke-problem.
– Om var tredje kvinnlig metallarbetare upplever att de råkat ut för sexuella trakasserier på arbetsplatsen är det säkert så att det förekommer lika mycket i vår bransch. Det försöker vi förebygga genom ett ständigt arbetsmiljöarbete. Medlemsföretagen arbetar också själva med kvalitetssystem och arbetsmiljöfrågor som förhoppningsvis ska motverka alla typer av trakasserier.
– Varför frågan inte lyfts på samma sätt hos oss kan bero på att företagen inte är lika homogena. Här finns teknikinstallatörer, produktutvecklare, säljare,
administrativ personal, och så vidare inom företag med väldigt olika kulturer, fastslår Torbjörn Ferndahl.

Säkerhetsföretagens branschchef, Li Jansson, konstaterar att säkerhetsbranschen troligtvis har samma problem som andra branscher. Internt hanteras frågan genom olika aktiviteter för arbetsmiljöarbete. Berörda företag tar också själva itu med sina eventuella problem.
– Medlemsföretagen har idag lika hög andel kvinnor som i polisen, cirka 30 procent. Företagen gör regelbundet olika insatser för att rekrytera bredare, det är avgörande för kompetensförsörjningen. Branschen har tre gånger så många utlandsfödda som polisen. Det visar på ett brett mångfaldsengagemang, säger Li Jansson.

Håll dig uppdaterad med Skydd & Säkerhet
Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Första och sista numret

Nu säger Skydd & Säkerhet adjö.

EXKLUSIVT: Milstolpe för postskydd

Landets första terminal för en säker samordnad varudistribution.

Lokal resesäkerhet utmanar global

2secure, SRS och Tempest security tar kampen med Control risk på hemmaplan.

Det sista detektivjobbet

Nina Jelver: "Bedragarna kommer hela tiden på nya sätt"

DEBATT
"Allt kan inte vara akut"

Lär dig prioritera bland säkerhetslarmen.

Landar nytt flygplatsavtal

Nyhetsbrev

Säkrar alpina VM i Sverige

"Med 700 miljoner tv-tittar får inget gå fel."

Arkiv

Svenskt företag terrorsäkrar i Köpenhamn

Dekorativt arrangemang utanför parlamentet – innehåller en överraskning.

Skriver nytt avtal med EU-myndighet

Polisen: "Skapas en kriminell generation"

1000-tals svenska ungdomar utnyttjar näthandelns svagheter.

7 år gammalt brott löst med topsning

Fyrdubblad vaktstyrka rensar upp utanför butikerna

Svensk Handel och handlaren Andreas Bylger hyllar de mobila ordningsvakterna.

Läppja på GW

Bjöd snattare på lunch – då minskade stölderna

Blir ny säkerhetschef på Åhléns

Nu lämnar hon Notifind.

Från 25 till 160 medarbetare

Great security växer snabbt – nytt förvärv i Stockholm.

"Hämmar inte konkurrensen"

Får avtalet med Migrationsverket

Till myndighetens verksamhet i Stockholm.

Tempest SOC flyttar in under DN-skrapan

Tre våningar ned under jord.

Två butiker – två anlagda bränder

Snabbväxande nykomlingar på tech-listan

Sensec i samarbete med butikskedja

Stal kött – och ville ha pengar tillbaka

Loomis skriver jätteavtal i USA

Alla måste informera om vem som filmar

”Bollen ligger hos politikerna”

Lämnar Twilfit för Securitas

Nu är Googles betallösning här

Får miljonavtal med Svenskt Näringsliv

PÅ NYTT JOBB
Ny affärområdeschef på Stanley retail

Branschen som får GDPR-kritik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09