23948sdkhjf

Securitas värvar turkisk säkerhetsjätte

Securitas förvärvar säkerhetsföretaget Pronet Security och Sernet Service. Därmed blir man ännu större på den stekheta turkiska marknaden.

Den turkiska säkerhetsmarknaden uppskattas vara värd nära 24 miljarder kronor och efterfrågan på säkerhetstjänster växer.

Securitas nyförvärv Pronet Security är ett topp-fem-rankat säkerhetsföretag i Turkiet med årlig försäljning på cirka 480 miljoner kronor och med mer än 5 000 medarbetare. Det totala värdet på företaget uppskattas till 340 miljoner kronor. 

Företaget är specialiserat på bevakningstjänster i främst Istanbul med omnejd. Pronet fokuserar på segmenten handel och kontorsbyggnader, och har många multinationella företag i sin portfölj.

Pronet Alarm som främst har verksamhet inom hemlarm, är inte en del av transaktionen. Företaget fortsätter att vara verksamt under sin nuvarande partnerstruktur.

Securitas är marknadsledande i Turkiet med mer än 13 000 medarbetare och är också en ledande systemintegratör. Securitas etablerade sig på den turkiska marknaden 2006 genom att förvärva två bevakningsföretag. Ett konsultföretag förvärvades 2010, följt av systemintegratören Sensormatic 2011. 
Förvärvet kräver godkännande av berörda myndigheter. Slutförandet av förvärvet väntas kunna ske under tredje kvartalet 2018, då verksamheten konsolideras i Securitas.

Artikeln är en del av vårt tema om Säkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078