23948sdkhjf

Fortsatt tillväxt i Byggmaterialhandeln

Ökning under tredje kvartalet

Byggmaterialindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna uppvisar en ökd försäljning, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, med 2 procent under det tredje kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal 2018.

Följden blir att tillväxten varit genomgående positiv under årets tre första kvartal. Totalt landade den ackumulerade tillväxten på 3,8 procent för årets första nio månader.

Precis som tidigare kvartal under året var tillväxten starkast i Västra Sverige.

”Skivmaterial”, ”Fönster och glasvaror” och ”Tryckimpregnerat virke” var de kategorier som bidrog mest till tillväxten i branschen. Dessa tre produktkategorier står för nästan en fjärdedel av branschens omsättning och för drygt en tredjedel av tillväxten under det tredje kvartalet.

– Att branschen haft positiv tillväxt under årets tre första kvartal gör att 2019 ser ut att bli ett bra år för byggmaterialhandeln, säger Monica Björk VD för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

– Kvar av året är de för bygghandeln viktiga höstmånaderna och en traditionellt lugnare decembermånad sett till försäljning.

– Att byggmaterialhandlarna är optimistiska och nästan hälften tror på ökad försäljning är bra inför kommande kvartal, avslutar Monica Björk, VD för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063