23948sdkhjf

Apoteket ser över organisationen – fortsätter utveckla e-handelserbjudandet

Omsättningen ökade och resultatet förbättrades för apotekskedjan under tredje kvartalet.

Men i pressmeddelandet för årets tredje kvartal meddelar kedjan, det goda resulatet till trots, att man nu ser över organisationen och bolagets kostnader.

Strukturomvandlingen inom handeln fortsätter till följd av ökad e-handel. Utöver det pressar en vikande konjunktur och en svag krona ytterligare. Det ställer krav på effektivare arbetssätt och nya affärsmodeller. Apoteket påbörjar nu en översyn av företagets organisation och kostnadsstruktur för att möjliggöra fortsatta satsningar på nya tjänster och attraktiva kunderbjudanden i alla kanaler”, heter det i ett pressmeddelande.

Apotekets nettoomsättning ökade med 2 procent till 4,9 miljarder kronor (4,8) under tredje kvartalet, juli till september. Rörelseresultatet uppgick till 169 (148) miljoner kronor och rörelsemarginalen landade på 3,4 (3,1) procent. Resultatet efter skatt uppgick till 136 (133) miljoner kronor.

Under kvartalet har apotekskedjan öppnat tre nya apotek och vi utgången av kvartalet omfattade kedjan 396 apotek.

När det gäller satsningar på e-handeln så fortsätter kedjan att rulla ut erbjudande om expressleveranser, som hittills lanserats i Stockholm och Malmö, till ytterligare fyra städer: Göteborg, Uppsala, Umeå och Östersund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078