23948sdkhjf

Nilson groups vd lämnar: "Naturligt beslut"

Efter styrelseavhoppen i förra veckan lämnar nu även vd skokoncernen.

Claes Meldgaard lämnar tjänsten som vd för skokoncernen NIlson Group efter ett och ett halvt år på posten.

– Detta är ett naturligt beslut i och med de justeringar som sker för bolagets riktning. Det är jag och den nya ägaren överens om, säger Claes Meldgaard som tillträdde vd-posten i juli 2018.

Vd-avhoppet följer på förra veckans nyhet då styrelseordförande Björn Abild och styrelseledamöterna  Anders Fors och Hans Ohlsson, vd för Ellos group, aviserade att trion och skokoncernen gått skilda vägar till följd av ägarförändringar.

Ägarförändringarna består i att Magnus Nilsson, som är aktiv som affärsansvarig i bolaget, köpt ut systern Anita Åkesson för att fortsätta driva skokoncernen på egen hand. Magnus Nilsson har också klivit på som styrelseordförande och Mats Engström har gått in som ny styrelsemedlem i skokoncernen. 

Till Dagens Handels systertidning Habit säger Claes Meldgaard också att "då han är rekryterad av den tidigare styrelsen, som han också har arbetat nära och i samsyn med, så blev valet att lämna enkelt i samband med att de lämnade”.

Hur har det varit att vara vd för Nilson group?
  Det har varit en väldigt spännande och rolig tid och vi har arbetat efter en tydlig strategi och haft mycket att göra.
Vad ska du göra nu?
  Jag har inget nytt på gång ännu utan jag är öppen för förslag. Jag stannar gärna i sport- och modebranschen men jag ser över alla möjligheter och utmaningar som ges, säger Claes Meldgaard till Habit.

Claes Meldgaard arbetar sin sista dag som vd för skokoncernen den 31 december. Han har tidigare arbetat som divisionschef och vd för SGN Sports men även som vd för Team Sportia samt har ett förflutet inom Nike skor och som sortiments- och inköpsdirektör hos Ica. 

I Nilson group ingår butikskoncepten DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports samt franchisebaserade Ecco Stores. Koncepten samsas också under gemensamt tak som Feetfirst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078